DIRECT STARTEN MET JE MOTORRIJBEWIJS

MOTORRIJBEWIJS

Bij Rijschool Zaandam kun je terecht voor jouw theorie – en praktijklessen voor motorrijbewijs. Zo weet je zeker dat je straks veilig en goed voorbereid de weg op gaat. Voor rijles bij Rijschool Zaandam kun jij kiezen uit verschillende instructeurs die zeer ervaren zijn. Hierdoor is er altijd een rijinstructeur beschikbaar met wie jij een goede klik hebt.

Onze rijlessen vinden plaats in de buurt van de CBR locatie’s. Hierdoor zorgen we dat jij goed voorbereid bent op het rijexamen: je bent dan namelijk al bekend met de examen-routes, waardoor jouw slagingskans toeneemt. Naast de reguliere rijlessen die gericht zijn op het examen, kun je bij Rijschool Zaandam ook terecht voor een opfriscursus voor wie al een rijbewijs heeft, maar nog eens onder begeleiding wil wennen aan de bijvoorbeeld toenemende verkeersdrukte of een spoedcursus om snel je rijbewijs te behalen.

Motorrijden vraagt meer voertuigbeheersing in vergelijking met het besturen van een auto. Daarom gelden hiervoor regels. Als je nog niet in het bezit bent van het autorijbewijs B dan dien je net zoals je autorijbewijs je theoriecertificaat te halen voor het praktijkexamen.

Het motorrijbewijs is verdeeld in twee categorieën, categorie lichte motoren en categorie zware motoren. Voor beide rijbewijzen geldt dat je twee examens moet afleggen: voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD). Je praktijkexamen vragen wij bij Rijschool Zaandam voor jou aan.

motorrijbewijs zaandam

MELD JE DIRECT AAN BIJ RIJSCHOOL ZAANDAM

PRIJZEN

Proefles van
60 minuten

€50

1 uur rijles

1,5 uur rijles

€52

€78

8-urige theorieopleiding*

€140

AVB Praktijkexamen

AVD Praktijkexamen

€200

€310

AVB Herexamen

AVD Herexamen

€200

€310

ACTIEPAKKET*

€1195

Totaal aantal uur:

14 uur

AVD Praktijkexamen

Ja

AVB Praktijkexamen

Ja

AVD Herexamen

Nee

AVB Herexamen

Nee

*Het is geen garantie dat je binnen de uren van het pakket je rijexamen kunt doen ! Heb je de rijlessen niet nodig van je pakket, storten wij het bedrag van deze rijlessen natuurlijk gewoon terug! Heb je meer rijlessen nodig dan in het pakket worden deze apart gefactureerd !

Hoe verlopen de praktijklessen voertuigbeheersing (AVB) bij Rijschool Zaandam?

De volgende oefeningen zullen wij met je doornemen. Tevens zijn dit ook de praktijkexamen oefeningen;

  • Lopen met de motor en gebruik van de standaard
  • Oefeningen bij lage snelheid, zoals slalom
  • Oefeningen bij hogere snelheid, zoals uitwijkoefening
  • Remoefeningen

Hoe verlopen de praktijklessen verkeersdeelneming (AVD) bij Rijschool Zaandam?

In dit praktijkblok maak je deel uit van het verkeer. Je zult gevolgd worden door één van onze rijinstructuers. Die geeft je onderweg de nodige aanwijzingen en opdrachten via een ontvangertje in je helm. De rijinstructuer stuurt je aan op de volgende punten;

  • Kijkgedrag
  • Je plaats op de weg
  • Of je de verkeersregels goed toepast
  • Of je ook in het verkeer de motor beheerst